Νέες πληροφορίες για τον καταζητούμενο τζιχαντιστή που διαφεύγει της σύλληψης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, συνδέουν τον φυγά ισλαμιστή με την… Πάτρα.

Την ώρα που βελγικές και γαλλικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ιταλικά δημοσιεύματα τον εμφανίζουν να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Πάτρα και να επέστρεψε στην Ιταλία την 5η του ίδιου μήνα.

«Έφθασε στο Μπάρι την 1η Αυγούστου με έναν φίλο του, με αυτοκίνητο. Επιβιβάσθηκε με το όχημα για την Πάτρα και από εκεί εξαφανίσθηκε για πέντε ημέρες, φτάνοντας, ίσως , στη Συρία» αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιταλική η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, επικαλούμενη πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές της γείτονος.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αμπντεσλάμ επανεμφανίστηκε μετά από πέντε ημέρες, ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή από την Πάτρα για το Μπάρι, από όπου συνέχισε το ταξίδι του προς το Βέλγιο.

Την ίδια ώρα, η Ιλ Μεσατζέρο σημειώνει ότι ο Σαλάχ ταξίδευε μαζί με έναν ακόμα Βέλγο μαροκινής καταγωγής, τον Αχμέντ Νταχμανί, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στην Αττάλεια.

Οι εισαγγελικές Αρχές Μπάρι και της Ρώμης ερευνούν την υπόθεση για τυχόν διασυνδέσεις με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Επρόκειτο για Ευρωπαίους πολίτες με κοινοτικά διαβατήρια και ελευθερία διέλευσης. Πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού, δεν ήταν καταζητούμενοι, δεν ήταν φυγόδικοι, προς σύλληψη. Όταν οι πολίτες έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα» σημείωσε κληθείς να πάρειθέση για τα δημοσιεύματα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, προσθέτοντας ότι «οι Αρχές κατάφεραν να εξακριβώσουν ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ πέρασε από το Μπάρι με φέρι».

Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, ένας τρίτος τζιχαντιστής έρχεται να προστεθεί στους δύο που τη Δευτέρα ομολόγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ότι πέρασαν από την Ελλάδα και μετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.