Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών οκτώ από τους έντεκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Οι δικαστές αποτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας ομόφωνα αποφάνθηκαν υπέρ της παραπομπής σε δίκη για τους προφυλακισμένους Νίκο Μαζιώτη,Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά.

Την ίδια ποινική αντιμετωπίση επιφύλαξαν για άλλους τρεις κατηγορούμενους,τους Χριστόφορο Κορτέση,Σαράντο Νικητόπουλο και Ευάγγελο Σταθόπουλο καθώς και για τον Κωνσταντίνο Κατσένο σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης το οποίο παραμένει ανεκτέλεστο. Αντίθετα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1 ,αποφάσισαν να παραπεμφθεί σε δίκη μόνο για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση η Μαρία Μπεραχά.

Τέλος, για άλλους τρεις κατηγορούμενους ομόφωνα και πάλι οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπουν σε βάρος τους ενδείξεις ότι τέλεσαν κάποια αξιόποινη πράξη και για το λόγο αυτό τους απήλλαξαν. Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας που παραμένει ανοιχτό είναι ο προσδιορισμός της δίκης.

Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» έχει αναλάβει την ευθύνη για σωρεία επιθέσεων με κυριότερες την εκτόξευση ρουκέτας στην Αμερικανική Πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου 2007 και την ένοπλη επίθεση, με καλάσνικωφ, κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη στις 5 Ιανουαρίου 2009.