Στο πλαίσιο εκστρατείας συλλογής τροφίμων, για την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας, το «Όλοι μαζί μπορούμε» προχωρά σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου και συγκεκριμένα με την πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς».

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του Ιδρύματος, προσφέρει 1.000.000 κρουασάν το χρόνο, τα οποία θα διατεθούν στην «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στις μητροπόλεις τις Ελλάδας προκειμένου να μοιραστούν στα συσσίτια των εκκλησιών, στα δέματα που αποστέλλονται σε οικογένειες με ανάγκη και στα κοινωνικά παντοπωλεία των μητροπόλεων.

Το «Όλοι μαζί μπορούμε», εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθεί να καλύψει βασικές ανάγκες των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, με τη συλλογή περισσότερων από 4.000.000 κιλά τροφίμων.

Η πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς», ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Από την έναρξη του προγράμματος, το «Φαγητό από καρδιάς» προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα / σνακ χωρίς φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση. Στην Κύπρο η δράση αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία). Παράλληλα, το 2014 ξεκίνησε η πρωτοβουλία και στην Ελλάδα, με ένα κέντρο διανομής στην Αθήνα (στον Κεραμεικό) και στη συνέχεια με ένα νέο σημείο στη Δραπετσώνα. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε συνεργασία με το δήμαρχο Σάμου το «Φαγητό από καρδιάς» συμβάλλει στη σίτιση προσφύγων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη στο νησί για τους επόμενους 6 μήνες.

Η διανομή έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει τμηματικά σε διάστημα ενός χρόνου. Ήδη το α’ τρίμηνο (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος) θα διατεθούν συνολικά 260.000 κρουασάν στην «Αποστολή» και σε επτά διαφορετικές μητροπόλεις της Ελλάδας και η διανομή θα συνεχίζεται κάθε τρίμηνο, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.