Τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα που συνέβη το πρωί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας διερευνούν εμπειρογνώμονες της Τροχαίας.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στην παλαιά εθνική Θεσσαλονίκης-Βέροιας –πρόκειται για ευθεία διπλής κατεύθυνσης- έβρεχε καταρρακτωδώς και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, το φορτηγό έχασε τον έλεγχο κι έπεσε πάνω στο λεωφορείο, που κατευθύνονταν προς τη Βέροια, μεταφέροντας μαθητές και γονείς, σε μοναστήρι της περιοχής.

Οι τραυματίες στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, αφού το τροχαίο σημειώθηκε ακριβώς μπροστά από την κεντρική είσοδο του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) της Αλεξάνδρειας.

Από την πρώτη στιγμή, άμεση ήταν η κινητοποίηση στο 3ο ΤΕΑΣ, ενώ ενημερώθηκε και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ). Ετοιμάστηκε το χειρουργείο της μοίρας και τα ιατρεία της προκειμένου να δεχθούν τραυματίες, ενώ αξιωματικοί και στρατιώτες έσπευσαν να απεγκλωβίσουν μαθητές και συνοδούς, τους οποίους και μετέφεραν εντός της μοίρας, όπου τούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκεχυμένες είναι και οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβατών στο μισθωμένο λεωφορείο που ξεκίνησε από την Καστανούσα των Σερρών. Αρχικά, η αστυνομία ανέφερε ότι ήταν 51 άτομα, ωστόσο, όπως δήλωσε ο διοικητής της μοίρας, αντισυνταγματάρχης Νίκος Μπινιατίδης, στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 41 άτομα.

Οι τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα και αμυχές κι άλλα έχουν υποστεί κάποια κατάγματα, όμως κανείς δεν κινδυνεύει.

Το τουριστικό λεωφορείο ανήκε στην εταιρία Κριεζής Travel, με έδρα το Κιλκίς.

Περίπου δέκα τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, ενώ οκτώ παιδιά μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη για προληπτικούς λόγους.

Έως και τις 13:15 τουλάχιστον, ο δρόμος, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα παρέμενε κλειστός και η κυκλοφορία διεξαγόταν από παρακαμπτηρίους.