Ο Μπάμπης Χολίδης άρχισε την πορεία προς την αθλητική καταξίωση από τη θύρα 9 του σταδίου Καραϊσκάκη. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 μαζεύονταν εκεί οι περισσότεροι πρόσφυγες από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το προπονητήριο του Άτλαντα Καλλιθέας ήταν κάτω από εκείνη την εξέδρα. Πώς όμως «γεννήθηκε» ο μύθος της πάλης; Στις 8 Ιουνίου 1965, ο 9χρονος τότε μαζί με την οικογένειά του ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έμειναν στην Καλλιθέα και εκείνος πήγε σχολείο στο 3ο δημοτικό της περιοχής.

Τρία χρόνια αργότερα όμως, τον κέρδισε ο Άτλαντας και έτσι άρχισε να γίνεται παλαιστής. Όταν αγωνίστηκε μάλιστα για πρώτη φορά στην κατηγορία των παίδων, ζύγιζε μόλις 24 κιλά. Το 1971 στη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των 48 κιλών. Ένα χρόνο αργότερα ο προπονητής, Γεώργιος Πετμεζάς, του χάρισε μία θέση στην εθνική ομάδα.

Το 1976, σε ηλικία 19 ετών, συμμετείχε στην ελληνική αποστολή που ταξίδεψε στον Καναδά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Στη συλλογή του βέβαια μέχρι τότε υπήρχε ένα χάλκινο μετάλλιο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (1976, Λένινγκραντ). Το 1984 στο Λος Άντζελες αγωνίστηκε στο μικρό τελικό και βγήκε νικητής κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό, ακολούθησε την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς της Σεούλ. Και τα κατάφερε.

Για τις επιτυχίες του, του απονεμήθηκε ο τίτλος του αστυφύλακα όμως σήμερα έχει αποστρατευτεί. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική και το 1989 επέστρεψε στον Άτλαντα Καλλιθέας. Ένα χρόνο αργότερα έγινε προπονητής της εθνικής παίδων και το 1996 έστειλε την εθνική ανδρών στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. Από το 1998 μέχρι το 2000 διετέλεσε πρώτος προπονητής στην εθνική ανδρών αλλά λίγο αργότερα αποφάσισε να αποχωρήσει και να αφήσει την πάλη οριστικά στο παρελθόν.

Σήμερα, ο Μπάμπης Χολίδης, μιλώντας στο newsbeast.gr, παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια τους πραγματικούς λόγους που πήρε αυτή την απόφαση πριν από 11 χρόνια. «Δεν παρακολουθώ πάλη. Ευτυχώς δεν παρακολουθώ γιατί κι εκεί μπήκαν πράγματα που δεν ήθελα εγώ. Γιατί δεν ήθελα να δηλητηριάζουν τα παιδιά. Άρχισαν να ντοπάρονται οι αθλητές εν αγνοία μου κι έτσι αποφάσισα να σταματήσω» λέει χαρακτηριστικά. Όμως, του αρέσει ο αθλητισμός. Δηλώνει φανατικός Ολυμπιακός που δεν χάνει κανένα παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας.

Ασχολείται με το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που έχει και ζει με την οικογένειά του. Έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι 12 ετών και ένα κορίτσι, 10 ετών αντίστοιχα. «Η κόρη μου ασχολείται με το μπαλέτο εδώ και 7 χρόνια και ο γιος μου είναι τερματοφύλακας στις ακαδημίες του Κυριάκου Καραταΐδη», αναφέρει.

Πάντως, ο κ. Χολίδης είχε βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2007 με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Αττικής αλλά δεν εξελέγη. «Μου το πρότειναν. Γι’ αυτό το έκανα», σημειώνει. Και εξηγεί ότι η ενασχόλησή του με την πολιτική ήταν ο λόγος που αποστρατεύτηκε.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».