Σε διαγωνισμό ερασιτεχνικών συγκροτημάτων από όπου και βραβεύτηκε άρχισε ο Κώστας Μπίγαλης τη μουσική του καριέρα το 1975.

Ο τραγουδιστής συμμετείχε σε ροκ όπερα, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, σε μιούζικαλ καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές. Το 1984 ηχογράφησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Big Alice». Από τη συγκεκριμένη δουλειά το τραγούδι «I miss you» έγινε νούμερο 1 επιτυχία στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε σε 18 χώρες του εξωτερικού.

Ο Κώστας Μπίγαλης έφυγε για μερικά χρόνια και επέστρεψε στη χώρα μας το 1989. Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε τον πρώτο του ελληνόφωνο δίσκο με τίτλο «με τον ήλιο στους ιχθύς» και το 1992 βγήκε με το «στου Αιγαίου τα Blues», το οποίο έγινε πλατινένιο.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε με το «Μικρή μου Μέλισσα» το οποίο έγινε πλατινένιο. Ο Κώστας Μπίγαλης συμμετείχε το 1994 στη Γιουροβίζιον. Ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε και νέα άλμπουμ. Έγραψε τραγούδια και μουσική ενώ είχε δίπλα του πάντα ανθρώπους που τον στήριζαν.

Τα τελευταία χρόνια όμως ελάχιστοι ήξεραν που βρίσκεται ο Κώστας Μπίγαλης. Σήμερα, ο καλλιτέχνης προετοιμάζει τον επόμενο δίσκο του, που θα κυκλοφορήσει, όπως λέει στο newsbeast.gr, μέσω ενός εντύπου. Και λέει ότι «έλειπα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Τένεσι της Αμερικής για να συνθέσω τραγούδια για καλλιτέχνες της σύγχρονης country μουσικής». Εξηγεί μάλιστα ότι λόγω αυτής της προσπάθειας δεν έκανε ελληνικό δίσκο αλλά επειδή τον εμπιστεύονταν κάποιοι άνθρωποι που τον στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια, βγάζει δίσκο, τον οποίο έχει προετοιμάσει, μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Κώστας Μπίγαλης όμως συνεργάζεται και με μουσικούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού και προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δώσει κάποια κομμάτια του σε καλλιτέχνες.

Εκτός αυτού όμως ο τραγουδιστής πηγαίνει σινεμά και θέατρο. Κι επειδή έχει και την ιδιότητα του ηθοποιού τον ενδιαφέρει και η σκηνή του θεάτρου. Λέει χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr ότι κάτι συζητάει για ένα καινούργιο έργο αλλά προσπαθεί να βρει μία ομάδα για να το ανεβάσει. «Αυτό όμως θα γίνει μετά το καλοκαίρι» επισημαίνει.

Ο τραγουδιστής στέκεται και στο θέμα της Γιουροβίζιον. Αναφέρει ότι δεν παρακολουθεί πια τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό αλλά ονειρεύεται να δει να παίρνουν μέρος σε αυτό συνθέτες και στιχουργοί που έχουν υπόσταση στη χώρα τους για να ακούγονται καλά και ποιοτικά τραγούδια.

Και πιστεύει ότι τραγουδιστής δεν γίνεται κάποιος αλλά γεννιέται. Γι’ αυτό συμβουλεύει τους νέους να έχουν αυτογνωσία. Να αξιολογήσουν το ταλέντο τους και μετά να πάρουν την απόφαση να ασχοληθούν με το τραγούδι.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».