Την ακύρωση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως που συνεδρίασε στις 26 Απριλίου ζητούν με προσφυγή τους στον περιφερειάρχη τέσσερις δημοτικοί σύμβουλο ιμε προσφυγή τους προς τον ελεγκτή νομιμότητας, γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Με την προσφυγή τους οι κύριοι Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Ιωάννης Μπαλαδήμας, Κωνσταντίνος Μπάδας και Φώτιος Αλεξανδρόπουλος, ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων «λόγω μη νομίμου συνθέσεως του δημοτικού συμβουλίου, αφού μετείχε ενεργά ως δήμαρχος ο Πανταζής Χρονόπουλος, ενώ ευρίσκεται σε αργία και τα καθήκοντα του δημαρχεύοντος έχουν ανατεθεί στον Γεώργιο Μπάμη».

Μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι σημειώνουν ότι το πρωί της ίδιας ημέρας ο κ. Μπάμης άσκησε κανονικά τα καθήκοντά του ως δημαρχεύων, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος, συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε να παραστεί ως δήμαρχος ο κ. Χρονόπουλος.

Ζητούν, εξάλλου, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους υπεύθυνους που κατά παράβαση του νόμου και των καθηκόντων τους, έπληξαν τη νομιμότητα των διαδικασιών.

«Είναι πλέον φανερό ότι συστηματικά ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος και οι στενοί συνεργάτες του προσπαθούν στην πράξη να καταργήσουν την ποινή της αργίας, στην οποία έχει τεθεί από τον ελεγκτή νομιμότητας ο κ. Χρονόπουλος», τονίζουν στην προσφυγή τους οι σύμβουλοι και προσθέτουν ότι «οι δημότες ταλαιπωρούνται από τις θρασύτατα παράνομες ενέργειες τους, λόγω των οποίων δεν λειτουργεί από τετραμήνου ο δήμος Ζαχάρως, τον οποίο έχουν ρίξει σε βαθειά κρίση νομιμότητας από την οποία μόνο η εφαρμογή του νόμου και η τιμωρία των παρανομούντων θα δώσει λύση στο πρόβλημα, που είναι πλέον και κοινωνικό».