Μείωση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Σε συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων


ΕΛΛΑΔΑ
7:20
04/05/2011
Μείωση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
loading

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, μετά το τέλος των διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα με τις διοικήσεις των Ενώσεων της Επιβατηγού Ναυτιλίας ανακοίνωσε την κοινή απόφαση να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα στο ποσοστό που θα μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που υπάρχουν σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

«Η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον των πολιτών, θα προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων, που έρχονται από το παρελθόν και οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσμεύονται ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη μείωση με ενδεχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια, ώστε φέτος όλοι να ταξιδέψουμε στα νησιά μας πιο φθηνά από κάθε άλλη χρονιά», δήλωσε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) της οποίας ο πρόεδρος της Απ. Βεντούρης δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο υπουργός μας ενημέρωσε για την πρόθεση που έχει, να μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων περίπου στο 10% κάτι που του είπαμε ότι είναι ένα πολύ θετικό μέτρο. Επιτέλους το Υπουργείο ακούει αυτά που χρόνια λέμε για τις κρατήσεις υπέρ τρίτων. Είπαμε ότι από τη στιγμή - και έτσι είναι λογικό - που μειώσει τις κρατήσεις, θα μειωθεί άμεσα και το εισιτήριο του επιβάτη. Είναι ένα πάρα πολύ θετικό μέτρο, δείχνει ότι αρχίζουν να μας ακούν. Βέβαια η ακτοπλοΐα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως του είπαμε και χρειάζονται μέτρα και γρήγορα, θεσμικά μέτρα για να αποφύγουμε την καταστροφή της ακτοπλοΐας. Άρα θα πρέπει να παρθούν πιο γρήγορα τα θεσμικά μέτρα που ζητάμε εδώ και χρόνια. Είναι όμως θετικό, είναι πολύ θετικό ότι επιτέλους κάτι γίνεται μετά από όλα αυτά. Το ότι μας ακούσανε είναι ένα πράγμα πολύ θετικό και είναι υπέρ του υπουργού ότι άκουσε αυτό που λέμε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει