Νόμιμη η έκθεση αυτοψίας για τα αυθαίρετα

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας


ΕΛΛΑΔΑ
19:40
01/05/2011
Νόμιμη η έκθεση αυτοψίας για τα αυθαίρετα
loading

Nόμιμη είναι η έκθεση αυτοψίας που εκδίδεται από την Πολεοδομία για να κηρύξει αυθαίρετες κατασκευές χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του ιδιοκτήτη. Αυτό έκρινε με απόφασή του το Ε. Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με την απόφασή του έκρινε ότι είναι νόμιμη η έκθεση αυτοψίας για ακίνητο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης -Σουνίου , παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης προσέφυγε διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχε προηγουμένως ενημερωθεί, ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί διευκρινίζουν πάντως ότι σε περίπτωση που υποβληθεί αίτηση εκ μέρους του ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου για έκδοση ή αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας με σκοπό τη νομιμοποίηση της κατασκευής, τότε αυτομάτως αναστέλλεται η έκθεση αυτοψίας ως προς το σκέλος της κατεδάφισης.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι για την οριστική της κρίση η υπόθεση παραπέμφθηκε να κριθεί στην διευρυμένη επταμελή σύνθεση του Ε. Τμήματος του ΣτΕ, λόγω αντίθετης νομολογίας επί του θέματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει