Μετά από δημοσίευμα του newsbeast.gr με τίτλο «Αστέρας Βουλιαγμένης: Μόλυνση 5 αστέρων» αναγνώστης που επισκέπτεται τα τελευταία χρόνια το ξενοδοχείο και τις παραλίες του, θέλησε να μάθει από τον «Αστέρα Βουλιαγμένης» παραπάνω στοιχεία για το δημοσίευμα.

Επιπλέον μάλιστα, ο συγκεκριμένος αναγνώστης απέστειλε το ηλεκτρονικό mail του στην ιστοσελίδα μας. Διαβάστε λοιπόν τι ρώτησε:

«Με έκπληξη διάβασα ένα δημοσίευμα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα newsbeast.gr ένα θέμα το οποίο με θορύβησε βαρύτατα με τίτλο «Αστέρας Βουλιαγμένης: «Μόλυνση 5 αστέρων». Είμαι πελάτης πολλά χρόνια και επισκέπτομαι την πλαζ μαζί με την οικογένεια μου. Θα ήθελα να έχω μια απάντηση για το κατά πόσο το δημοσίευμα αληθεύει γιατί τα πράγματα που αναφέρονται είναι το λιγότερο ανησυχητικά».

Η απάντηση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Διαβάστε τι απάντησε το ξενοδοχείο:

«Ευχαριστούμε θερμά για την επιλογή σας να επισκέπτεστε την Astir Beach με την οικογένειά σας. Μετά την επισήμανσή σας και την έκφραση ανησυχίας που επιδείξατε μέσω του e-mail σας ενημερώνουμε ότι η Astir Beach είναι καθαρή.

Η εταιρεία ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ στο πλαίσιο της λειτουργίας της οργανωμένης παραλίας Αstir Beach έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών κολύμβησης.

Ο έλεγχος των υδάτων γίνεται από το επίσημα αναγνωρισμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ εργαστήριο με πιστοποίηση ISO9308-12000, το οποίο εντάσσεται στο νομικό πλαίσιο παροχής χημικών αναλύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον Νόμο 2600/2001, απόφαση 8600/4161 Ε103 ΦΕΚ2009 Τεύχος Β’ περί διαχείρισης ποιότητας θαλάσσιων υδάτων, αξιόπιστοι θεωρούνται οι έλεγχοι που γίνονται από διαπιστευμένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ εργαστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε τρία διαφορετικά σημεία της Astir Beach κατά τον έλεγχο της 8/6/2010 και της 23/6/2010 έδειξαν μηδενικά αριθμητικά στοιχεία τόσο σε οπτικές παραμέτρους σε θάλασσα και ακτή (πίσσες,ορυκτέλαια,φαινόλες,απορρυπαντικά, επιπλέοντα αντικείμενα, φύκια, τσούχτρες, σκουπίδια) όσο και στις αναλύσεις σε ολικά κολοβακτηρίδια (0/100ml), e-coli (0/100ml) και Ιntestinal Enterococci (0/100ml).

Πέραν των παραπάνω τακτικών ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΑΝΑΣΑ της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Astir Beach καθαρισμός της παραλίας και του βυθού.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, στις 8 Ιουνίου 2010, την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, επαγγελματίες δύτες ανέσυραν από τον βυθό κατά μήκος της παραλίας υλικά εχθρικά προς το περιβάλλον που συγκεντρώνονται από τις καιρικές συνθήκες. Σε καθημερινή βάση το προσωπικό φροντίζει για τον καθαρισμό της άμμου, ενώ σε εμφανή σημεία της παραλίας έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης για πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο».