Το Άγιο Φως έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 7 και έγινε υποδοχή με τιμές άφιξης αρχηγού κράτους. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο αεροδρόμιο για την υποδοχή του Αγίου Φωτός.

Το φως με αυτοκίνητο του υπουργείου Εσωτερικών θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και  στη συνέχεια σε όλα τα σημεία της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος παραδίδοντας το Άγιο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας επεσήμανε ότι «η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας».

Με την πτήση 920 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στις 20.45, το άγιο φως θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το Άγιο Φως.

Εκπρόσωποι εκκλησιών από τη βόρεια Ελλάδα, θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να το παραλάβουν και να το μεταφέρουν στις κατά τόπους ενορίες.