Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ιδιοκτητών ακινήτου κατά της απόφασης της Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αθηνών (Γ’ ΕΠΚΑ), που δεν επέτρεψε την ανέγερση 4ου ορόφου σε τμήμα της οικοδομής.

Σύμφωνα με την Γ’ ΕΠΚΑ, το οικόπεδο εμπίπτει σε δύο διαφορετικούς τομείς υψών, όπως προβλέπεται με ΠΔ του 1975, με συνέπεια στο μεγαλύτερος μέρος του ακινήτου, που ανήκει στον 4ο τομέα, να επιτρέπεται ύψος 14,5 μ., ενώ στο υπόλοιπο, που ανήκει στον 3ο τομέα, να επιτρέπεται ύψος 11 μ.

Το ΣτΕ έκρινε πως ορθά η ΕΠΚΑ δέχθηκε, σύμφωνα με το ισχύον ΠΔ, ότι το οικόπεδο δομείται με τους όρους δόμησης κάθε τμήματός του. Οι όροι δόμησης, αποφάνθηκαν οι δικαστές, θεσπίστηκαν για λόγους προστασίας χώρου που είχε χαρακτηρισθεί αρχαιολογικός, όπως είναι η συγκεκριμένη περιοχή, στο Μετς, και οι επί μέρους προβλέψεις υπαγορεύθηκαν στο ΠΔ από λόγους αισθητικής αντιμετώπισης της καθ’ ύψους κλιμάκωσης των οικοδομών γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να μην προσβάλλουν από άποψη κλίμακος και θέας τα τοπία.