Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ξεχωριστή αποκριάτικη παραδοσιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νεστάνη Αρκαδίας με πρωτοβουλία του Νεστανιώτικου Ομίλου Στήριξης Τοπικών Εθίμων και Αναζήτησης. Η βραδιά που ξεκίνησε με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς, έξω από το κοινοτικό μέγαρο του χωριού που φιλοξένησε την εκδήλωση, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ντόπιων και ξένων.

Το άναμμα της φωτιάς συνοδεύτηκε με αποκριάτικους χορούς και τραγούδια της Νεστάνης και η βραδιά ζεστάθηκε με το κρασί και τα κεράσματα που είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν οι γυναίκες του χωριού.

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με πολλούς μουσικούς, λαϊκούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές που απέδωσαν σκωπτικά, περιγελαστικά αποκριάτικα τραγούδια.

Στην μοναδική αυτή για τα Αρκαδικά δεδομένα εκδήλωση έδωσαν το παρών ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Νίκου Καλογερόπουλου που όχι μόνο παραβρέθηκε αλλά και έλαβε μέρος ενεργά στην εκδήλωση.