Παρέμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης για να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό και στο παρεμπόριο, ζήτησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Επίσης, το ΕΒΕΘ, δια του προέδρου του, Δ. Μπακατσέλου, έχει ζητήσει, ήδη, από την κυβέρνηση, μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Σε συνάντηση που είχαν, ΕΒΕΘ και δήμαρχος, ο κ. Μπακατσέλος μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν από κοινού ΕΒΕΘ, δήμος Θεσσαλονίκης, ΟΛΘ ΑΕ και Εμπορικός Σύλλογος, για να προσελκύσουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος , Γ. Μπουτάρης, μίλησε για τα πρώτα βήματα που γίνονται από τη διοίκηση του δήμου για την ανάπτυξη του συστήματος της ανακύκλωσης αλλά και για την επίλυση του κυκλοφοριακού. Ανακοίνωσε πως «τρέχουν» δυο master plan για τη Θεσσαλονίκη από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόσθεσε πως, σε 20 μήνες, θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο πεζοδρομήσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να δώσει ζωή στην αγορά.

Όσο για τα τουριστικά θέματα, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι ο στόχος των 100.000 τουριστών από το Ισραήλ προς τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ανέφικτος.

Πηγή: salonicanews.gr