Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Συγκέντρωση στις 13:00 στο κέντρο


ΕΛΛΑΔΑ
11:21
08/02/2011
Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη
loading

Τα θέματα της επικουρικής ασφάλισης επιχειρεί να αναδείξει η ΑΔΕΔΥ προχωρώντας σε στάση εργασίας την Πέμπτη, λίγο πριν τη γενική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου.

Η στάση θα αρχίσει στις 12 και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου.

Στις 13:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση στο Ταμείο Πρόνοια Δημοσίων Υπαλλήλων στην οδό Σταδίου 31.

«Η κυβέρνηση και η τρόικα μετά την επίθεση στις κύριες συντάξεις και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υλοποιεί το σχέδιο για την περικοπή των δικαιωμάτων μας στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης. Στα πλαίσια του αντι-ασφαλιστικού Νόμου, το Κράτος αποχωρεί από την επικουρική ασφάλιση. Με την πολιτική αυτή περιορίζονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετατρέπονται σε Ταμεία ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων.

Τη στιγμή που τα Ταμεία δεν έχουν πλέον χρήματα εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών τους και των πολιτικών που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθήθηκαν, τη στιγμή που εξαιτίας του «παγώματος» των προσλήψεων και της ταυτόχρονης αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων, έχει αλλάξει δραματικά η σχέση εργαζομένων - συνταξιούχων, προωθούν τις αναλογιστικές μελέτες για να «νομιμοποιήσουν» το έγκλημά τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Τα Επικουρικά Ταμεία του Δημοσίου βρίσκονται ήδη σε δραματική κατάσταση, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους, εξαιτίας των παραπάνω πολιτικών. Το Τ.Π.Δ.Υ. παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δις Ευρώ, το έλλειμμα στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων έχει φτάσει τα 240 εκατ. Ευρώ, ενώ παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το ΤΕΑΔΥ. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η χορήγηση του εφάπαξ για τρία (3) και πλέον χρόνια, να μην χορηγείται το 13ο μέρισμα στους ασφαλισμένους του Μ.Τ.Π.Υ. », καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει