Με κινητοποιήσεις απειλούν πως θα απαντήσουν οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου Σερρών στην απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ευθύμη Σώκο να λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2011 ο ΧΥΤ στην περιοχή Νεράιδα Παλαιοκάστρου ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και όχι ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.).

Στη χθεσινή συνεδρίαση στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του γενικού γραμματέα και των δημάρχων του νομού, όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι, ανατράπηκαν όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα, με τον Ευθύμη Σώκο να τονίζει πως «όχι μόνο πρέπει να ξεχάσουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση και να θέσουμε άμεσα τον ΧΥΤΑ σε λειτουργία, αλλά να ξεχάσουμε και τη χρηματοδότηση που είχε ήδη εξασφαλιστεί για την επέκταση του ΧΥΤΑ Σερρών, εφόσον τα χρήματα αυτά θα αποπερατώσουν γρηγορότερα τον ΧΥΤΑ του Παλαιοκάστρου».

Η είδηση προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων των δημάρχων του νομού Σερρών, του προέδρου της ΕΣΑΝΣ, Ισαάκ Ρίζου και του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη.

Την ίδια ώρα ο πρώην νομάρχης Σερρών και νυν σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Στέφανος Φωτιάδης, επισημαίνει ότι είναι θέμα πλέον των δημάρχων αν το έργο θα ξεκινήσει να λειτουργεί ως ΧΥΤΑ ή ως ΧΥΤΥ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ο κ. Σώκος, να βρίσκεται στο νομό Σερρών και να επισκεφθεί την περιοχή Νεράιδα Παλαιοκάστρου όπου ολοκληρώνεται το έργο του χώρου υγειονομικής ταφής ( ΧΥΤ).