Πλήθος ερωτημάτων για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τη λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών και την υιοθέτηση του θεσμού του ιατρού εργασίας στην Ελληνική Αστυνομία, προκαλεί η αυτοκτονία του 27χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Κυριακής στις τουαλέτες των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, όπου εκτελούσε υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τα συλλυπητήρια των συναδέλφων στην οικογένεια του 27χρονου και κάνει λόγο για έντονες πιέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί, που σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε διεξόδου, δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα με απρόβλεπτες αντιδράσεις.

«Είναι ανεπίτρεπτο να τίθεται σε δεύτερη μοίρα η ζωή του αστυνομικού εξαιτίας της μη εφαρμογής των προβλεπομένων από τη νομοθεσία για τη χρήση των όπλων και από το π.δ. 45/2008 περί μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην Ελληνική Αστυνομία και να απαντά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια», αναφέρει η ΠΟΑΣΥ και καλεί την πολιτεία και κυρίως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να «σταματήσει την ολέθρια πολιτική των περικοπών του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και να εγκρίνει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη θωράκιση των ενστόλων. Άραγε, τι άλλο πρέπει να υποστούμε για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι ο αστυνομικός δεν είναι πολίτης β’ κατηγορίας και ότι με συγκυριακές και νεφελώδεις προτάσεις για την ασφάλεια, δεν οικοδομείται το στερέωμα της σύγχρονης αστυνομίας;».