Ο σεισμογράφος που κατασκευάστηκε και λειτουργεί στο 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, παρουσιάστηκε απόψε σε εκδήλωση στη σχολική μονάδα.

Ο σεισμογράφος λειτουργεί καταγράφοντας σεισμικές δονήσεις που έχουν μέγεθος κοντά στα 3 Ρίχτερ γύρω από την Κρήτη, αλλά και μακρινότερους σεισμούς μεγαλύτερης έντασης και είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο σχολικών σεισμογράφων IRIS, μέσα από το οποίο είναι προσβάσιμα τα δεδομένα που λαμβάνει χρησιμοποιώντας κατάλληλο δωρεάν λογισμικό (Jamaseis).

Η συσκευή κατασκευάστηκε από τον εκπαιδευτικό του σχολείου Κλεάνθη Σιμιρδάνη σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, Κωστή Χαλκιαδάκη και τον Γιάννη Συσκάκη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, πρώην συνεργάτη του ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος «Σεισμο-γράφω» της Πανελλήνιας Ένωσης των Υπεύθυνων ΕΚΦΕ με τις οδηγίες του Βασίλη Νούση υπεύθυνου Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας.

Στην κατασκευή συμμετείχε και ομάδα μαθητών του σχολείου που παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του τμήματος Παιδείας του δήμου Ρεθύμνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: flashnews.gr