Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σχολίασε τις επικρίσεις που δέχονται οι συνάδελφοί του για τις προγνώσεις που κάνουν, τονίζοντας ότι γίνονται σάκος του μποξ σε περίπτωση που δεν προβλέψουν την παραμικρή λεπτομέρεια.

«Δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του μποξ κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο Facebook.

Παράλληλα, ζήτησε από τους συναδέλφους του να ενημερώσουν τον κόσμο για τις ελλείψεις στον κλάδο και να μην αναλώνονται στο «ποιος έπεσε πιο πολύ μέσα».

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε στο Facebook:

«Καλημέρα! Συνάδελφοι βγείτε μπροστά και εξηγείστε στο κόσμο ότι στα πλαίσια της αριθμητικής πρόγνωσης οι αστοχίες δεν μπορεί να αποφευχθούν. Δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του μποξ κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω που χιόνισε κιόλας ( τόσα ήταν στην Αττική).

Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και να τον κοιτάμε στα μάτια. Αντί να αναλωνόμαστε για το ποιος έπεσε πιο πολύ μέσα, πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την πολιτεία περισσότερα μέσα για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Ενημερώστε τον κόσμο για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε επίγειους σταθμούς και μετεωρολογικά ραντάρ.

Ενημερώστε τον κόσμο ότι δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων,των δρόμων και των καταστημάτων.Μιλήστε με την αλήθεια σας.Σε όλο τον κόσμο η επιστήμη της Μετεωρολογίας καλείται να δαμάσει το χάος! Το ζητούμενο είναι να γίνονται αστοχίες για κάτι που δεν ήρθε και όχι για κάτι που ήρθε και μιας έπιασε απροετοίμαστους.

Σε ένα περιβάλλον που τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά μόνο η συνεργασία, η αλήθεια, η εκπαίδευση και τα κατάλληλα μέσα θα θωρακίσουν περισσότερο την κοινωνία μας».

Καλημέρα!Συνάδελφοι βγείτε μπροστά και εξηγείστε στο κόσμο ότι στα πλαίσια της αριθμητικής πρόγνωσης οι αστοχίες δεν…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Tuesday, January 30, 2024