Ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω της εκπομπής του Πρωταγωνιστές συναντήθηκε με ένα ζευγάρι ομόφυλων γυναικών, οι οποίες μεγαλώνουν και ένα παιδί. Η Νιόβη, που είναι το όνομα του παιδιού τους, γεννήθηκε στην Αγγλία, όπου η Χριστίνα και η Βικτώρια είχαν παντρευτεί από το 2021, και «το χαρτί της γέννησης λέει το όνομά του με δύο επώνυμα».

Οι δύο γυναίκες υποδέχτηκαν στο σπίτι τους τον κ. Θεοδωράκη, όπου συνομίλησαν μαζί του για το μείζον θέμα του γάμου αλλά και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών. Το ζευγάρι, ενώ ζούσε στο Λονδίνο, πήρε την απόφαση να έρθει στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια. Και οι δυο γυναίκες εργάζονται σε μεγάλες πολυεθνικές.

Όταν οι δύο γυναίκες πήραν την απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα, το κοριτσάκι τους ήταν 2 χρονών. Όπως ανέφεραν, η απόφαση να επιστρέψουν στην πατρίδα τούς δημιούργησε άγχος και αγωνία για το παιδί τους. Καθώς για την Πολιτεία υπάρχει μόνο μία μητέρα.

«Ο τρόπος που αναγνωρίζει η Πολιτεία το παιδί μας είναι μόνο τη μητέρα που το γέννησε», είπε η Βικτώρια, η μία εκ των δύο γυναικών. «Αν πάθω κάτι, η Νιόβη θα πάει σε ίδρυμα», πρόσθεσε η γυναίκα εκφράζοντας την αγωνία που έχει το ζευγάρι. Αυτό που περιμένουν οι δύο γυναίκες είναι να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει ο γάμος τους: «Όταν είμαι στην Ελλάδα και πάθω κάτι, η Νιόβη θα πάει σε ίδρυμα. Αυτό είναι μια αγωνία που βιώνω καθημερινά, γιατί η Χριστίνα έχει αυτό το άγχος. Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα της όταν πήγα για μια απλή επέμβαση. Φοβήθηκε όχι μόνο για μένα αλλά και για το παιδί», είπε η Βικτώρια, με τη Χριστίνα να αποκαλύπτει ότι «στο γραφείο έχουμε έναν φάκελο, μια υπεύθυνη δήλωση ότι μπορώ να ταξιδέψω μόνη μου με το παιδί».