Επιδεινώνεται ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή. Ειδικότερα, από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το χαμηλό με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τα βορειοδυτικά της χώρας και την Κυριακή θα έχουμε επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Κατά τόπους έντονα φαινόμενα θα έχουμε την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ οι άνεμοι την Κυριακή θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ήπιος θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σάββατο (Θεοφάνεια) το μεσημέρι – απόγευμα περίπου αν και θα ενισχυθούν σημαντικά οι νοτιάδες αρκετά πιο νωρίς.

Στη συνέχεια αναμένουμε κακοκαιρία και από τα δυτικά με αρκετές βροχές – καταιγίδες φαινόμενα που θα απασχολήσουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ήπιος ο καιρός μέχρι και το Σάββατο (Θεοφάνεια) το μεσημέρι – απόγευμα περίπου αν και θα ενισχυθούν σημαντικά οι…

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, January 3, 2024