Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο σκάφος αναψυχής «BAYA EXCLUSIVE», το οποίο ήταν αγκυροβολημένο σε μικρή απόσταση από την παραλία, ενώ τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Στο σημείο για βοήθεια έσπευσε πλωτό περιπολικό του λιμενικού σώματος καθώς και ιδιωτικά σκάφη. Η πυρκαγιά αρχικά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ύστερα από ενέργειες του κυβερνήτη του σκάφους, αλλά στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε και επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος βύθισης μέσα στον όρμο.

Ακολούθως στην περιοχή προσέτρεξε και άλλο σκάφος, το οποίο προσέδεσε το «BAYA EXCLUSIVE», που είχε εγκαταλειφθεί από τον κυβερνήτη του και το ρυμούλκησε ανοικτά της ακτής. Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού το σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς και τελικά βυθίστηκε σε βάθος περίπου 50 μέτρων, χωρίς να προκληθεί κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στο σκάφος, πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, εκτός του κυβερνήτη, επέβαιναν πέντε ακόμη άτομα, εκ των οποίων 2 αλλοδαποί, που βγήκαν με ασφάλεια στην ακτή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου.