Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα και πλυμένα καλά.
  • 2 φιλέτα σολομού κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • Λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
  • Μαϊντανό , μαντζουράνα και δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι με μπόλικο αλάτι για 6 λεπτά.
  2. Αχνίζουμε τα μύδια και όσα δεν άνοιξαν τα πετάμε. Αφαιρούμε τα υγρά και σοτάρουμε τα μύδια με λίγο λαδί.
  3. Προσθέτουμε διαδοχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι μα μαραθούν.
  4. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα ,τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, τα υγρά από τα μύδια και αφήνουμε τη σάλτα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  6. Χωριστά σοτάρουμε το σολομό με μια σκελίδα σκόρδο (προσθέτουμε στη σάλα στο τέλος για να μην διαλυθεί).
  7. Σε βαθύ τηγάνι ενσωματώνουμε το λιγκουίνι με τη σάλτα για 2 λεπτά ..και καλή σας όρεξη.