Κατσικάκι Αγαθονησίου

Σερβίρεται με πατάτες Νάξου και σάλτσα μαντζουράνας στη γάστρα


ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CHEFS
14:50
15/12/2013
loading

Το κατσικάκι από το Αγαθονήσι είναι ιδιαίτερα νόστιμο γιατί ζει κοντά στη θάλασσα, τρέφεται με αγριόχορτα και βότανα που του δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση!

Υλικά συνταγής
- 1 μπούτι από κατσικάκι, περίπου 1,5 με 2 κιλά
- 1 ½ κιλό πατάτες Νάξου
- 5 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 300 ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 ζωμό κρέατος
- 4-5 κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα



Τρόπος παρασκευής - [/ingredients]
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής συνταγής

  1. Ανοίγουμε 4 μικρές τρυπούλες και χώνουμε βαθιά μέσα στο κρέας σκελίδες σκόρδο μαζί με αλάτι.
  2. Τρίβουμε το κρέας με λίγη λιπαρή ουσία και αλατοπιπερώνουμε . Σε βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το μπουτάκι και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα.
  3. . Βάζουμε στη βάση της γάστρας τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω το μπουτάκι.
  4. Σε ένα σκεύος διαλύουμε το ζωμό με ζεστό νερό, προσθέτουμε τη μουστάρδα το κρασί και περιχύνουμε το φαγητό.
  5. Προσθέτουμε τα κλαράκια μαντζουράνας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 4 ώρες περίπου . Για καλύτερο αποτέλεσμα κλείνουμε τη γάστρα με ζυμάρι.

6. Αφού ψηθεί το φαγητό παίρνουμε το ζωμό, τον περνάμε από σήτα και τον αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει ο μισός. (Αν χρειαστεί δένουμε τη σάλτσα) Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μπουτάκι και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει