«Τα παιδιά του Πειραιά»

Πανδαισία ψαριών σε σάλτσα με ούζο και γλυκάνισο


ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CHEFS
11:59
08/12/2013
1
loading

Φιλέτο τσιπούρας, φιλέτο λαβράκι, φιλέτο γλώσσας, φιλέτο λιθρίνι με φινόκιο σε σάλτσα ούζο-γλυκάνισο

Υλικά Συνταγής
- 2 φιλέτα τσιπούρα
- 2 φιλέτα γλώσσα
- 2 φιλέτα λιθρίνι
- 2 φιλέτα λαβράκι
- 4 ρίζες μάραθου (φινόκιο)
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 λίτρο ζωμό ψαριού
- 4 γραμμάρια γλυκάνισο
- 30 ml ούζο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 40 ml λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι



Τρόπος παρασκευής - [/ingredients]
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής συνταγής
:

  1. Καθαρίζουμε, φιλετάρουμε και μαρινάρουμε τα ψάρια με αλάτι, πιπέρι και λευκό κρασί. Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα ψάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε και πλένουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο, το σοτάρουμε με κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το ούζο.

3. Συμπληρώνουμε το ζωμό ψαριού και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σερβίρουμε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar επιχειρηματίας

    Καλή η σάλτσα με ούζο και γλυκάνισο (προσωπικά την είχα και στο χωριό μου...), αλλά να πληρώνουμε και
    κανένα λογαριασμό που και πού

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει