Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • -4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • -170 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • -150 γραμμάρια3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • -2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • -1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • -2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • -1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • -1 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • -1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • -3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

sidagi.gr


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Τοποθετείστε μια λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και τοποθετήστε το πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρι). Όταν το βούτυρο λιώσει, αφαιρέστε το μπολ και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα Ανακατέψτε για να μαλακώσει και να λιώσει η λευκή σοκολάτα. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθεί με τη σοκολάτα. Ανακατέψτε τη βανίλια και το αλάτι και μετά αφήστε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.

Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς για να ενωθούν με το μείγμα. Ανακατέψτε με το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομαλή παχύρρευστη ζύμη. Στη συνέχεια προσθέστε και τα 3/4 από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε.

Μεταφέρετε το κτύπημα στο έτοιμο ταψί. Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 από τις σταγόνες σοκολάτας και ψήστε για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζετε τα μπράουνις από το ταψί και αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά.