Υλικά

  • Για τα πουγκιά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • Κρέμα σοκολάτας σε κορνέ
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
  • 112 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
  • 160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
  • ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
  • ¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση Για τα πουγκιά Ξετυλίξτε το φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση, απλώστε το στον πάγκο εργασίας και βουτυρώστε ελαφρά το ένα φύλλο. Επαναλάβετε έως ότου έχετε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Κόβετε τα φύλλα σε 3 τετράγωνα. Στη συνέχεια παίρνουμε μια φόρμα με 12 θέσεις για cupcakes και σε κάθε θέση βάζουμε από 2 τετράγωνα φύλλα κρούστας πατικώνοντας τα μέσα σε κάθε θέση για να πάρουν τη μορφή που θέλουμε. Αφού ολοκληρώσουμε όλες τις θέσεις με τα φύλλα κρούστας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με ένα κορνέ,  με την κρέμα σοκολάτας. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Για τη κρέμα σοκολάτας Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε τη να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα και ανακατέψτε αργά. Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.