Υλικά

  • Για την τάρτα
  • 4 φλιτζάνια παγωτό σοκολάτας με χαμηλά λιπαρά, μαλακό
  • 1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
  • 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
  • 1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
  • 2 φλιτζάνια σαντιγί
  • Για το παγωτό σοκολάτας
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 συσκευασία γάλα παστεριωμένο με λιπαρά
  • 8 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • 1 κούπα κουβερτούμε ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 γραμμαρίων με λιπαρά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • Για τη σαντιγί
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Για την τάρτα Απλώστε σε ένα κυκλικό ταψί, μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα 2 φλιτζάνια παγωτό. Περιχύστε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίστε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας. Απλώστε το υπόλοιπο παγωτό πάνω από τα κομμάτια καραμέλας. Παγώνουμε για 8 ώρες στη κατάψυξη. Βγάζουμε από την κατάψυξη, απλώνουμε τη χτυπημένη σαντιγί και περιχύνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας και παγώνουμε στην κατάψυξη. Για το παγωτό σοκολάτας Χτυπάτε στο κάδο του μίξερ, στη δυνατή σκάλα τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα δύο γάλατα μαζί και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε τη μερέντα και χτυπάτε για ένα λεπτό. Τοποθετείτε το παγωτό σε ένα μπολ και βάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες και το παγωτό είναι έτοιμο. Αν έχετε παγωτομηχανή ρίχνετε το μείγμα στο κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Έπειτα τοποθετείτε μια μεμβράνη πάνω από το παγωτό και παγώνετε στη κατάψυξη για 2 ώρες. Για τη σαντιγί Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.