Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 300 γραμμάρια μικρά φύλλα από φρέσκο σπανάκι, πλυμένα, στραγγισμένα και καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε κυβάκια 1 εκ.
  • 8 μαύρες ελιές θρούμπες όπως Θάσου, χωρίς τα κουκούτσια
  • Για το ντρέσινγκ
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξίδι από σέρυ
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού βαλσάμικο ξίδι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα ντιζόν με κόκκους
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το σπανάκι σε μια σαλατιέρα και από πάνω το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις σταφίδες, το μανούρι, τις ελιές και το κουκουνάρι.

Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά του ντρέσινγκ με ένα σύρμα, κατόπιν περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.