Υλικά

Ξεκίνησε ως κάτι μικρό και απλό, καθώς κανείς δεν κατάλαβε πως μιλούσαμε για πραγματική διατροφική επανάσταση. Σήμερα όμως το τοστ γλυκοπατάτας είναι ανάρπαστο, καθώς είναι εύκολο στην παρασκευή, πεντανόστιμο και βγάζει το ψωμί από το πρωινό μας. Τι κάνεις; Κόβεις τη γλυκοπατάτα «φέτες» (5-6 χιλιοστά) και τις ψήνεις στην τοστιέρα. Ή, ακόμα καλύτερα, στη φρυγανιέρα. Και τις χειρίζεσαι κατόπιν σαν φέτες ψωμιού. Και μετά ξεκινά το παιχνίδι της δημιουργίας. Γιατί ενώ πιστεύεις πως αυτό το τοστ πάει μόνο με γλυκές γεύσεις και φρούτα (ιδιαίτερα μπανάνα, μήλο, φράουλα, μέλι και αβοκάντο), εξίσου καταπληκτικά δένει και με αλμυρές παρασκευές. Όπως το αυγό. Ή τον τόνο και το κρεμμυδάκι! Οι επιλογές δεν έχουν πραγματικά τέλος. Δεν είναι απλώς εξαιρετικό και θρεπτικότατο υποκατάστατο του ψωμιού, αλλά μια νέα κατηγορία λιχουδιάς…