Υλικά

Φτηνά και θρεπτικά, τα αυγά είναι το θείο δώρο της μαγειρικής, διαθέτοντας 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 13 βιταμίνες. Για πόσο χρόνο παραμένουν όμως φρέσκα και κατάλληλα για βρώση; Με δεδομένο ότι τα αποθηκεύουμε σωστά στο ψυγείο, βαθιά μέσα στη συντήρηση και όχι στην πόρτα δηλαδή, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων μας λέει πως πρέπει να καταναλωθούν εντός 3 εβδομάδων από την αγορά τους. Όσο για τα σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά, τα καταλαβαίνεις αμέσως. Αν κάτι δεν δείχνει ή δεν μυρίζει σωστά στο αυγό, το πετάς ούτως ή άλλως. Άλλα σημάδια που πρέπει να παρατηρήσεις είναι το τσόφλι. Αν έχει ρωγμές ή γλοιώδη υφή, αυτά υποδεικνύουν βακτήρια. Όταν το σπάσεις, πρόσεξε για περίεργα χρώματα μέσα στο αυγό. Κάθε αποχρωματισμός είναι ένδειξη βακτηρίων.