Υλικά

  • 4 κιλά μικρές νέες πατάτες, καθαρισμένες
  • 4 φλ. τσαγιού φασολάκια
  • 3 μεγάλες ψητές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένες
  • Μια μεγάλη χούφτα φύλλα φρέσκου μαϊντανού, χοντροκομμένα
  • Μια μεγάλη χούφτα φρέσκα φύλλα ρόκας
  • Για το ντρέσινγκ: 2 κ. σ. μουστάρδα, 1/3 φλ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί, 1 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν, 1/2 κ. γλ. αλάτι, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε ολόκληρες τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Προσθέστε αλάτι και αφήστε τις να σιγοβράσουν σε δυνατή φωτιά και, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά για να διατηρηθεί ο βρασμός.
  2. Σιγοβράστε για 10 έως 15 λεπτά (ή περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθος των πατατών), μέχρι να τρυπηθούν εύκολα με τις μύτες ενός πιρουνιού ή ενός κοφτερού μαχαιριού. Ελέγχετε συχνά για το αν οι πατάτες είναι έτοιμες.
  3. Μόλις είναι έτοιμες, στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί για να κρυώσουν. Αφήστε τις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστές. (Μπορείτε να επιταχύνετε την ψύξη βάζοντας τις πατάτες στο ψυγείο, αν έχετε χώρο).
  4. Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, φέρτε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό (2 λίτρα νερό, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι) και προσθέστε τα φασολάκια. Μπλανσάρετε για 4 έως 5 λεπτά.  Μόλις μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σοκαριστούν και να σταματήσει το μαγείρεμα.
  5. Ενώ οι πατάτες και τα φασολάκια μαγειρεύονται, φτιάξτε τη βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τη μουστάρδα, το ξύδι, το εστραγκόν, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  6. Αφού κρυώσουν οι πατάτες, κόψτε τις σε κύβους και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Στο μπολ προσθέστε τα φασολάκια, τις λωρίδες ψητής πιπεριάς, το κόκκινο κρεμμύδι και τις ελιές. Ανακατέψτε με τη βινεγκρέτ.
  8. Αφήστε τις πατάτες να μαριναριστούν μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.