Υλικά

  • 360 γρ. ζυμαρικά
  • 300 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
  • 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. τόνο σε κονσέρβα, στραγγισμένο
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κ. σ. γλυκό τουρσί
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 3 μεγάλα σφιχτά αυγά, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 πρέζα πάπρικα, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σφιχτά στο δάγκωμα, περίπου 8 λεπτά. Σουρώστε και ξεπλύνετε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
  2. Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τον αρακά, το σέλινο, τον τόνο και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Γαρνίρετε με φέτες αυγού και πασπαλίστε με πάπρικα.
  4. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.