Η παρμεζάνα είναι ένα κλαστικό ιταλικό τυρί που παρασκευάζεται εδώ και αιώνες και δεν είναι περίεργο που εξακολουθεί να αποτελεί βασικό συστατικό στις κουζίνες όλου του κόσμου. Παράγεται από αγελαδινό γάλα και έχει έντονο, μεθυστικό άρωμα που μπορεί να βελτιώσει κάθε πιάτο, από ζυμαρικά μέχρι ριζότο και σούπες.

Για ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα, ωστόσο, υπάρχουν κάποια μυστικά που, σύμφωνα με το tastingtable.com, πρέπει να γνωρίζετε όταν μαγειρεύετε με αυτό το τόσο ιδιαίτερο τυρί.

Χρησιμοποιήστε φρέσκια παρμεζάνα για καλύτερη γεύση

παρμεζάνα

Η φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα μπορεί να θεωρηθεί ο βασιλιάς όλων των τυριών, ενώ είναι και πολύ καλύτερη από την προ-τριμμένη για διάφορους λόγους.

Πρώτον, υπάρχει η γεύση. Όταν αγοράζετε προ-τριμμένη παρμεζάνα, είναι συχνά επικαλυμμένη με αντιπηκτικά, όπως σκόνη κυτταρίνης ή άμυλο πατάτας, αμβλύνοντας τη φυσική γεύση του τυριού. Δεύτερον, υπάρχει η υφή. Η προ-τριμμένη παρμεζάνα είναι πιο στεγνή και έχει πιο λεπτή υφή, η οποία είναι βολική, αλλά όχι τόσο καλή για πιάτα που απαιτούν ένα πιο χοντρό τυρί που λιώνει ευκολότερα. Όταν τρίβετε το τυρί σας, μπορείτε να ελέγξετε την υφή και το μέγεθος των κομματιών, εξασφαλίζοντας ότι το πιάτο σας θα έχει την τέλεια αναλογία παρμεζάνας προς ζυμαρικά, για παράδειγμα. Και μην ξεχνάτε την τιμή. Αγοράζοντας προ-τριμμένο τυρί σημαίνει ότι αγοράζετε μικρότερη ποσότητα για περισσότερα χρήματα, επειδή το συνολικό κόστος της προ-τριμμένης παρμεζάνας είναι υψηλότερο.

Αποφύγετε τον συνδυασμό παρμεζάνας με θαλασσινά

Μακαρόνια με γαρίδες

Ο συνδυασμός παρμεζάνας και ζυμαρικών είναι κλασικός και αγαπημένος όλων, ωστόσο μπορεί να σας φαίνεται αντιφατικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποια ιταλικά πιάτα στα οποία η προσθήκη παρμεζάνας αποτελεί ένα μεγάλο όχι. Συγκεκριμένα, τα θαλασσινά και η παρμεζάνα δεν αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό.

Η παρμεζάνα έχει μια έντονη, αλμυρή γεύση που μπορεί να εξουδετερώσει τις λεπτές γεύσεις των θαλασσινών. Σε πιάτα όπως το ριζότο με θαλασσινά ή τα linguine alle vongole, για παράδειγμα, η προσθήκη της παρμεζάνας μπορεί να καλύψει το λεπτό άρωμα των θαλασσινών και να κάνει το πιάτο πολύ βαρύ. Επιπλέον, η παρμεζάνα είναι ένα σκληρό τυρί που δεν λιώνει τόσο γρήγορα όσο άλλες ποικιλίες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια σβολιασμένη υφή όταν συνδυάζεται με θαλασσινά.

Αντικαταστήστε τη φρυγανιά στα κεφτεδάκια και το ρολό κιμά με παρμεζάνα

Κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας

Παρόλο που πρόκειται για αρκετά απλές και παραδοσιακές συνταγές, τα κεφτεδάκια και το ρολό κιμά μπορούν να γίνουν γκουρμέ. Με την παρμεζάνα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτά τα κλασικά πιάτα σε πραγματικά γευστικές απολαύσεις. Τα κεφτεδάκια συχνά απαιτούν φρυγανιά, αλλά ο συνδυασμός αυγού-παρμεζάνας σε αυτή τη συνταγή είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο χωρίς γλουτένη, προσθέτοντας γεύση και υφή στο κρέας.