Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 220 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1- 2 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και τα ζυμαρικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  3. Φέρτε το υγρό σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν, περίπου 18- 20 λεπτά.
  4. Ανακατέψτε την παρμεζάνα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα όσο χρειάζεται μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  5. Σερβίρετε αμέσως και προσθέστε από πάνω μαϊντανό.