Υλικά

  • 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2  φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. νερό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κονσέρβα σάλτσα cranberry σε ζελέ
  • 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα τσίλι
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον μοσχαρίσιο κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το νερό και το αυγό. Σχηματίστε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά.
  4. Ανακατέψτε τη σάλτσα κράνμπερι, τη σάλτσα τσίλι, την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν λεία. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και σιγοβράστε για 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.