Υλικά

  • 700 γρ. μπούτια ή στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. τσαγιού κορνφλέικς
  • 2 κ. γλ. χοντρό αλάτι, μοιρασμένο
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν, διαιρεμένο
  • Μέλι, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.  
  2. Τοποθετήστε τα κορνφλέικς, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου, καπνιστή πάπρικα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι τα κομμάτια των κορνφλέικς να είναι μόλις σπασμένα (όχι σε ψίχουλα). Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο.
  3. Τοποθετήστε τα αυγά και το βουτυρόγαλα σε ένα ξεχωριστό πιάτο και χτυπήστε τα με σύρμα για να ενωθούν.
  4. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό πιάτο και χτυπήστε με το σύρμα 1/2 κουταλάκι του γλυκού υπόλοιπο αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού υπόλοιπο μαύρο πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν.
  5. Αλατοπιπερώστε τα μπούτια ή τα στήθη κοτόπουλου με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
  6. Τοποθετήστε τα πιάτα με αυτή τη σειρά για να δημιουργήσετε μια γραμμή συναρμολόγησης: το κοτόπουλο, το αλεύρι, το μείγμα αυγών/γαλακτώματος, το μείγμα καλαμποκιού και το προετοιμασμένο ταψί με τη σχάρα.
  7. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αλεύρι, στη συνέχεια στο μείγμα αυγού/γαλακτώματος, στη συνέχεια στο μείγμα καλαμποκιού και τοποθετήστε το στη σχάρα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Επικαλύψτε το κοτόπουλο με σπρέι μαγειρικής.
  8. Ψήστε 22- 27 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι σφιχτό και να φτάσει τους 75 βαθμούς στο παχύτερο μέρος του.
  9. Περιχύστε το κοτόπουλο με την επιθυμητή ποσότητα μελιού και σερβίρετε αμέσως.