Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ. γλ. αλάτι
  • 1 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι (1 μπαστούνι) ανάλατο βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα ταψί ή δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σκουπίστε το κοτόπουλο με επιπλέον χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το μαύρο πιπέρι.
  4. Πασπαλίστε ομοιόμορφα τις φτερούγες κοτόπουλου με το καρύκευμα.
  5. Στρώστε ένα άλλο ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε μια συρμάτινη σχάρα από πάνω. Τοποθετήστε τις καρυκευμένες φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα αφήνοντας χώρο μεταξύ κάθε κομματιού κοτόπουλου.
  6. Προαιρετικά τοποθετήστε τις προετοιμασμένες φτερούγες στο ψυγείο σας και βάλτε τις στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αυτό θα εξασφαλίσει την τραγανότητά τους.
  7. Αν δεν έχετε τον επιπλέον χρόνο για το ψυγείο, ψήστε αμέσως το κοτόπουλο στο φούρνο για 30- 35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως και να ροδίσει.
  8. Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, φτιάξτε τη σάλτσα παρμεζάνας με σκόρδο. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, κατεβάστε το βούτυρο από τη φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μαϊντανό και το τυρί και ανακατέψτε καλά.
  9. Αφαιρέστε το ψημένο κοτόπουλο από το φούρνο και μεταφέρετε το σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε τις φτερούγες με τη σάλτσα σκόρδου παρμεζάνας και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
  10. Όταν σερβίρετε, πασπαλίστε με επιπλέον τριμμένο τυρί, αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως ενώ είναι ζεστά.