Υλικά

  • 1- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, 5- 7 λεπτά. Προσθέστε τα 2 αυγά και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατέψτε.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να είναι εύκολο να χειριστείτε τη ζύμη.
  3. Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες και σχηματίστε την καθεμία σε λωρίδα. Διπλώστε στη μέση και στρίψτε δύο φορές. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε απόσταση μεταξύ τους σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά και αλείψτε τα κουλουράκια με ένα πινέλο.
  5. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 7-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.