Υλικά

  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας στο προετοιμασμένο ταψί. Περιχύστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τοποθετήστε πάνω σε κάθε φέτα μπαγκέτας τυρί μοτσαρέλα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 4-6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις ντομάτες, την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
  5. Καλύψτε κάθε φέτα μπαγκέτας με το μείγμα ντομάτας, γαρνίροντας με βασιλικό.
  6. Σερβίρετε αμέσως.