Υλικά

  • 750 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού μανιτάρια, σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κ. γλ. πάπρικα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε καλά. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε να ενσωματωθούν με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε θυμάρι και πάπρικα και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση και μετά προσθέστε τα ζυμαρικά.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε 1-2 λεπτά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος σε αυτή τη συνταγή από ό,τι όταν τα ζυμαρικά είναι βρασμένα σε νερό)
Βήμα 5
Όταν τα ζυμαρικά γίνουν al dente, προσθέστε το σπανάκι και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί και να ενσωματωθεί το σπανάκι καλά στο μείγμα.
Βήμα 6
Προσθέστε παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά και να έχετε μια λεία σάλτσα. Συμπληρώστε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.