Υλικά

  • 4 φιλέτα άγριου σολομού χωρίς πέτσα
  • 220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 220 γρ. μέτρια σπαράγγια (περίπου 1/2 μάτσο), κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • 4 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι, συν φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψτε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτο σε τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράει το κάθε φιλέτο σολομού και να μπορεί να διπλωθεί.
  2. Ρίξτε τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και το κρεμμύδι με λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώστε.
  3. Αφαιρέστε τα σπαράγγια από το μείγμα και μοιράστε ομοιόμορφα στα αλουμινόχαρτα, δημιουργώντας ένα στρώμα. Συμπληρώστε το καθένα με 1 κομμάτι ψάρι και μετά περιχύστε με το μείγμα μανιταριών. Προσθέστε σε κάθε μερίδα 1 κουταλιά της σούπας νερό και «σφραγίστε» το περιεχόμενο κλείνοντας το αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήστε για 9 λεπτά, ανοίξτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε το σολομό με τα σπαράγγια και τα μανιτάρια, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.