Υλικά

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματάμε τα κοχύλια για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη μέχρι να κρυώσουν (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα βάζετε σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό). Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και μια σκελίδα σκόρδο. Ρίχνουμε το μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές και σοτάρουμε μέχρι να πιει ελαφρώς τα υγρά του. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί ρικότα, το ανθότυρο, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Πριν αποσύρουμε από την εστία ρίχνουμε τον άνηθο. Στη συνέχεια αφήνουμε σε μια μεριά να κρυώσει το μείγμα της γέμισης. Έπειτα ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι και σοτάρουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο. Αμέσως μετά ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφήνουμε το μείγμα να δέσει λίγο. Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνουμε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγη ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας και γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο- τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και βάζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Μόλις τελειώσουμε με το γέμισμα, περιχύνουμε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.