Υλικά

  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώστε τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι.
  2. Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου μισό λεπτό.
  3. Προσθέστε 1 ακόμη κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
  4. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για 4 έως 6 λεπτά.
  5. Γυρίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, σκεπάστε ξανά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, για περίπου 3 λεπτά ακόμη.
  6. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με παρμεζάνα, αλάτι και μαύρο πιπέρι και απολαύστε.