Υπάρχουν πράγματα που ξέρουν οι επαγγελματίες σεφ και κανείς άλλος, καθώς τα μαθαίνουν σωστά από την αρχή μέσα στις σχολές μαγειρικής.

Και μια τέτοια συμβουλή μοιράζεται μαζί μας ένας απόφοιτος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η «μέρα του αυγού» ήταν η μέρα που φοβούνται όλοι οι μαθητευόμενοι μάγειρες…

Τηγανητό αυγό: Ο τρόπος που μαθαίνουν οι σεφ στις σχολές μαγειρικής

Ο Jesse Szewczyk του BuzzFeed έβγαλε γνωστή σχολή μαγειρικής των ΗΠΑ και έχει πολλά μυστικά να αποκαλύψει.

Για τα τηγανητά αυγά, λέει πως πρέπει να μαγειρεύονται υποχρεωτικά σε χαμηλή φωτιά για να μη μαυρίζουν στις άκρες και να μη σκληραίνουν.

«Ο πρώτος κανόνας για να φτιάξεις κάθε είδους αυγά είναι να το κάνεις αργά και σε χαμηλή ένταση».

Ο Jesse αποκαλύπτει πως αν παρουσίαζε στους δασκάλους του αυγό με μαυρισμένες άκρες, η αποτυχία ήταν εξασφαλισμένη.

Για να παραμένουν λοιπόν άσπρα, μαλακά και ζουμερά στο τηγάνι, αποφεύγουμε τη δυνατή φωτιά και οπλιζόμαστε με υπομονή…