Υλικά

  • 450 γρ. κοτόπουλο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, απογυμνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
  2. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στο μείγμα με το ελαιόλαδο.
  3. Αφήστε να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
  4. Ρίξτε ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  5. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.