Δεν είναι ακριβώς μυστικό πόση γεύση και αρώματα χαρίζουν στο κρέας τα μπαχαρικά, κι έτσι είναι κρίμα να τα πετάμε στο μπάρμπεκιου μόνο αλατοπιπερωμένα.

Αυτό μας λέει ο βραβευμένος τηλεοπτικός σεφ Steven Raichlen, μέγας γνώστης της σχάρας, τονίζοντας πόσο επωφελείται το κρέας από ένα καλό μείγμα μυρωδικών.

Ο Raichlen έχει καταλήξει με τα χρόνια στη δική του χρυσή αναλογία, ένα μείγμα που χρησιμοποιεί όταν ψήνει στα κάρβουνα παϊδάκια, χοιρινό ή κοτόπουλο. Και είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμος να τη μοιραστεί με τον κόσμο.

Από τι αποτελείται το μείγμα του; Από 1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη, 1/4 της κούπας γλυκιά πάπρικα, 3 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι, 4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι σέλινου και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν.

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ, έχοντας υπόψη ότι θα χρειαστούμε 2-3 κουταλάκια του γλυκού μείγματος ανά μισό κιλό κρέατος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.