Υλικά

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 κ. γλ. σπόρους τσίλι (προαιρετικά)
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 120 γρ. ελιές Καλαμών
  • 2 κ. γλ. κάπαρη
  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και σοτάρετε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
Βήμα 5
Ρίξτε στο τηγάνι τη ντομάτα, την κάπαρη και τις ελιές και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Βήμα 6
Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα στο σκεύος με τη σάλτσα.
Βήμα 7
Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με το φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
TAGS