Υλικά

  • 4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
  • 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • λίγο πιπέρι
  • ασπράδια 2 αβγών
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λίγη γαλέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βουτύρου.
Βήμα 2
Ανακατεύετε το μείγμα και ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα. Ανακατεύετε καλά και με γρήγορες κινήσεις για να μη σβολιάσει.
Βήμα 3
Μόλις πήξει το γάλα, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο τυρί.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε επάνω το μείγμα. Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπολ. Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ένα κουταλάκι λάδι, στο άλλο βάζετε αλεύρι και στο τρίτο τη γαλέτα.
Βήμα 6
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά  στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.
Βήμα 7
Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
TAGS