Υλικά

  • 230 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 285 ml γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζ. καρύδα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζετε σε ξεχωριστά μπολ.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε τους κρόκους (ένα-ένα), το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
  3. Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σόδα και τα προσθέτετε στο πιο πάνω μείγμα, εναλλάξ με το γάλα.
  4. Κατόπιν, προσθέτετε την καρύδα, ανακατεύετε και τελευταία προσθέτετε τα ασπράδια τα οποία έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα.
  5. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα χρησιμοποιώντας σπάτουλα και κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.
  6. Ψήνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50 λεπτά περίπου.
  7. Λίγο πριν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  8. Τα αφήνετε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  9. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρετε και περιχύνετε με το σιρόπι.