Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού με καρύδα

Ιδανικό για όλες τις ώρες


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
19:33
15/11/2020
2
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 230 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 285 ml γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζ. καρύδα

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζετε σε ξεχωριστά μπολ.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε τους κρόκους (ένα-ένα), το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
  3. Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σόδα και τα προσθέτετε στο πιο πάνω μείγμα, εναλλάξ με το γάλα.
  4. Κατόπιν, προσθέτετε την καρύδα, ανακατεύετε και τελευταία προσθέτετε τα ασπράδια τα οποία έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα.
  5. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα χρησιμοποιώντας σπάτουλα και κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.
  6. Ψήνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50 λεπτά περίπου.
  7. Λίγο πριν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  8. Τα αφήνετε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  9. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρετε και περιχύνετε με το σιρόπι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Συνταγη

    Γεύση και λατρεία .

  2. avatar Κεικ

    Ανακατεύετε 3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μέ 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε καλά 3/4 φλυτζάνιου Βιτάμ μέ 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη νά ασπρίσει. Προσθέτετε τούς κρόκους (4 αυγά) έναν έναν και εξακολουθείτε τό χτύπημα.Δουλεύετε τά ασπράδια νά γίνουν μαρέγκα. Διαλύετε 1 κουταλάκι κοφτό σόδα σέ 1 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού και τόν προσθέτετε στό βούτυρο. Ρίχνετε λίγο λίγο τό αλεύρι εναλλάξ μέ τή μαρέγκα. Ρίχνετε και 2 κουταλιές σούπας κοφτές ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύετε ελαφρά μέ ξύλινο κουτάλι. Αδειάζετε σέ βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σέ μέτριο φούρνο γιά 3/4 τής ώρας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει